- 2 dl siktat dinkel
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 50 g smör
- 2 ägg
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smör och häll i mjölken, vispa ner i mjölblandningen. Rör i äggulor i smeten. Vispa äggvitorna hårt (ska kunna vändas upp och ner), vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Grädda i våffeljärn som vanligt. Mums!
Kram /Maria
3 kommentarer:
Vi skippade våffeldagen eftersom vi åt pannkakor i måndags... Jag brukar göra pannkakssmet på dinkelmjöl och det blir lika bra. Serverar med skivade bananer, frysta hallon och lite grädde. Nyttigare och ingen direkt sockerchock, det känns bättre så.
Ska pröva dina våfflor till helgen kanske. Nej, har ju packat ner våffeljärnet- får bli efter flytten ngn gång. Vad gjorde du för linssoppa?
KRAM
Jag gjorde min gamla favvo soppa "gyllengul linssoppa" den med saffran och ciron.
Ja pannkaksmet på dinkel gör vi också. Ebba vill inte ha sylt som tur är och jag brukar äta med keso och bönsallad till så blir det lite matigare. Bönsallad brukar jag göra på blandade bönor, t ex små svarta bönor, kidneybönor och kikärtor. Eftersom det är godare med bönor man kokat själv och dessutom lägre GI i dem än burkbönor så brukar jag göra storkok och fysa in portionspåsar med bönor. Perfekt att ta fram och ha som tillbehör till de flesta maträtter. Jag brukar ha olivolja och vit balsamvinäger eller citron i och örtsalt, peppar och någon färsk krydda t ex persilja eller basilika. Det är också gott med lite färsk chili och salladslök, beror på vad man äter den till...
Visst är det gott med våfflor?
Även vi har ätit dem, både igår och idag, dock inte den nyttiga varianten, Idag satt vi ute i solskenet och åt dem, underbart. Man kunde nästan se hur snön smälte. Imorse snöade det, sedan kom solen och så försvann den nya snön och lite av den gamla. Dock finns det en hel del kvar än. Våfflorna gjorde nog sitt till i allt smältande. Vad jag nu menar med det, det är nog våren.
Skicka en kommentar