Har också kollat på pralinformar, har du köpt en proffsig i plexiglas eller en enklare modell? Har kollat på http://www.mumsigt.se/wb_pralinformar.html
Sedan finns det ju enklare formar som dessa http://www.tartdecor.se/group.asp?group=68&sub=0 tror dock att de är värt att köpa de i plexiglas som man kan använda nästan hur många gånger som helst. Berätta hur det fungerade!
Jag har läst att om man ska göra tryfflar i form ska man gjuta ett chokladskal först, gjorde du det? Var det svårt?
Idag ska Ebba på 3-års kalas hos Fredrik som bor en trappa upp, hon är jätteuppspelt och har badat på morgonen och tagit på sig kalaskläder.
Kram /Maria
3 kommentarer:
Vad är detta för godishulliganer till systrar jag läser om, ni tycks frossa i praliner? Det är klart att går man ned 15 kilo på 3 veckor kan man nog peta i sig en o annan pralin.
Här finns en hel del godis kvar sedan jul, skall jag skicka till någon?
Vad roligt det är med rörliga bilder, vi gläds verkligen.
Varför har ni döpt om bloggen? Den handlar ju om er alla fyra och varför är det i svart-vitt nu? Jag gillade det tidigare utseendet. Bilden får ni jättegärna ha kvar den är så fin.
Just nu skiner sol efter en regnig o blåsig morron då hundarna o jag var ute och blev genomblöta.
Hoppas Ebba får det kul på kalaset.
Kul att du tycker till om bloggen Stina :-) Jag tycker det är snyggt med svart-vitt. Är ju bara en del bilder som är svartvita, kommer lägga upp i färg också, jag lovar.
Ändrade namn bara för att det såg bättre ut med bakgrundsbilden, blev så mycket text annars...
Angående praliner så är jag ganska oskyldig, har inte ätit några alls sen Malte föddes, har bara tagit en liten bit 70% choklad på helgen. Inget socker eller vitt mjöl här inte ;-)
Jag köpte en plexiglasform på Cordon Bleu, en med rektangulära praliner liknande de som finns på mumsigt.se, där finns för övrigt en riktigt bra beskrivning på hur man gjuter praliner. Se: http://www.mumsigt.se/cs_doppa_och_gjuta.html
För att pralinerna ska lossna från formen måste chokladen tempereras vilket kräver att man har en kökstermometer, helst digital. Bra beskrivning på temperering finns på: http://storkok.arla.se/Sites/Storkok/Storkok____1602.aspx
Våra praliner blev jättesnygga och mumsiga men det var lite trixigt. Vi lärde oss massor, hör av dig om du köper en form så kan du få lite tekniktips.
Stina: vi är finsmakare :-) den perfekta pralinen kan man njuta länge av!
Skicka en kommentar